menu

Похід Рахів-Кваси(Свидівець)24-26.09.2020

Свидовець-це відкриті полонини з оглядом на всі боки де гуляє вітерець,на просторах якого пасуться табунами коні,а місцеві запасуються ягодами яких тут безліч.От і нам після мармаросів захотілось прогулятися цими полонинами і помилуватися пейзажами.Зустрічаємось з друзями біля мосту,переходимо Тису та прямуємо вулицями Рахова до початку підйому до гори Терентин.Підіймаємось дорогою з бруківки через високогірні будиночки Рахова,оглядаємось на пройдений шлях.

З гори добре видно місто,не таке воно й маленьке.На одному подвір’ї поповнюємо запаси води щоб не мучитись від спраги.

Підбираючись до верху чуємо безліч дзвіночків це йде отара овець яку охороняють величезні песики.Вирішуємо на цьому місці переобідати і відпочити.Пьємо каву і тут починаеться дощик.Переносимо рюкзаки в захищене місце під деревами і годинку там чекаємо поки він скінчиться,не хочеться йти та мокнути.Нарешті виходимо та прямуємо далі.Дорога з бруківкою йде до самого хребта,в деяких місцях навіть є опорна стіна з каменю.Це говорить про те що ця дорога дуже важлива.

 

Зверху виходимо до красивої місцини,тут знаходиться альтанка в якій ми залишаємо рюкзаки і йдемо робити фото.

 

 

В цей самий момент з гір спускається туман,надзвичайно красиво

Потихеньку підкрадається вечір тому йдемо далі щоб знайти місце для ночівлі.На полонині перед Терентином є будиночки,ми думали що там можливо заночуємо.Але оглянувши їх вирішили йти далі так як вони не зовсім в гарному стані.

Підіймаємось до телевізійної вишки на горі Терентин,заходимо на територію та роздивляємось.Але так нікого там і не зустріли.


Подивились карту і побачили що є якісь будиночки на полонині Думин при спуску з Терентина.Але насправді їх там і близько нема,навіть ніякого натяку на них.Тому на перемичці між Терентином і Довжиною ставимо намети.Зустрічаємо захід сонця та лягаємо відпочивати.

На другий день зібравшись,та набравши води на траверсі Терентина йдемо далі. Вирішуємо що гору Довжина ми будемо траверсувати.Йдучи смакуємо ягодами яких на склонах дуже багато.Потихеньку проходимо полонину і доходимо до турпритулку "Перелісок",вирішили не зупинятись а йти далі.

Йдеться доволі комфортно,на вулиці не жарко і не холодно.Проходим гору Білинську та підходимо до гори Стара.Піднявшись на неї та спускаючись трохи загубили стежину і прийшлось певний відрізок лізти хащами.Це треш ще той,видно що не тільки ми тудою пробирались.

Вийшовши на дорогу пачали підійматись на гору Пересліп,на вершині відпочили.Малу Близницю обійшли траверсом та підійшли до Близниці.

Вже вечоріло і ми були втомлені тому вирішили траверсувати Близницю і за нею стати на ночівлю.

Траверсувавши Близницю ми доходимо до полонини Браїлка де залишаємось ночувати в одному з будиночків.

Нижче на полонині великий наметовий табір вінничан які будуть жити тут декілька днів та ходитимуть радіально в гори.

Біля будиночка є столик за яким ми вечеряємо,в цей час до нас підходить місцевий дідусь який повернувся зі збору ягід.Ми поділилися з ним продуктами і він пішов спати в сусідній будиночок.

Вранці прокинувшись бачимо що небо затянуте хмарами тому вирішуємо бистріше спускатися в Кваси.Потихеньку долаючи затяжний спуск ми підходимо до першого магазину де вирішили попити кави.Там нас і застав дощ.Трохи перечикавши доки він припиниться ми спустились до зупинки де викликали таксі та поїхали до Рахова звідки купували білети додому.Ще в нас був час тому пішли в поїсти в кафе а після на поїзд.Ось так і закінчилася наша мандрівка.З погодою дуже повезло,далі всюди аж до Києва йшов дощ.

Оцените статью:

Перепост:

Статья понравилась: Sergey Palko, andr, Саныч, Lancer777, PK_, AlexRoth, Rost,

Статья не понравилась: Таких нет


Комментарии

Комментировать в форуме...

Lancer777

хорошо, но мало ))

16.11.2020 22:18